Slăbit zahăr


Scris de: Andreea Radu Foto: Shutterstock Era o zi din mijlocul săptămânii — nici luni când ți se pare că o să-ți schimbi viața începând, în sfârșit, să mănânci mai sănătos, nici vineri când deja nu se mai gândește nimeni la vreo schimbare fără precedent, cel puțin în privința dietei. Era miercuri, slăbit zahăr la vreo patru după-amiaza, după ce deja dădusem iama într-o prăjitură îngrozitoare cu vreo două creme și mult foietaj deasupra, când m-am hotărât că n-o să mai mănânc zahăr o lună de mâine încolo.

Ca să fiu slăbit zahăr că o să mă țin de ideea venită de nicăieri oare?

Ce trebuie să știi despre zahărul din fructe

Am prins foaia cu un clips și am înfipt-o într-un suport de pixuri de pe birou, doar trebuia să fie o decizie asumată, drept urmare nu putea să rămână doar în capul meu.

Normal că inițial mi s-a slăbit zahăr cea mai tare idee — ce fac eu nu mai face nimeni, mai ales că toți colegii păreau impresionați de hotărârea mea. Ce să mai, mă simțeam din ce în ce slăbit zahăr bine, pe măsură ce oamenii își devoalau propriile temeri în fața mea: sunt sigură că vreau să fac asta, o să pot să fac asta, chiar nu o să mai gust absolut nimic dulce, o să renunț și la fructe, o să-mi bag picioarele după câteva zile?

  • 8 mituri despre slăbit | Centrul Medical Superfit
  • Adesea, persoanele care vor să slăbească se întreabă dacă pot include fructele în dietă sau e mai bine să stea departe de ele.

Mai că nu s-au făcut pariuri, dar s-a făcut mișto: a doua zi, când am ajuns la birou, decizia mea fusese editată de un coleg binevoitor, care s-a gândit că ar fi mai drăguț să transforme mesajul în ceea ce, probabil, că visa el: o lună cu mult zahăr începând de mâine. Mâine, adică azi, experimentul meu era deja în vigoare. Adio, zahăr — asta însemnând zahăr adăugat.

Napolitana fara zahar Sly cu crema de alune 20 g

N-am renunțat la zahărul din fructe fructoză și nici la îndulcitorii naturali mierea. De ce? O premisă subiectivă De ce m-am hotărât să renunț la zahăr timp de o lună?

slăbit zahăr

Ca să văd dacă pot. Ca să-mi demonstrez că pot. Ca să nu mă mai frustrez în fiecare zi că nu reușesc să fac schimbările pe care mi le doresc vizavi de ceea ce mănânc. Ca să nu mă mai simt vinovată, după-amiaza la ora patru după ce am mâncat o prăjitură cât casa. Ca să mă simt importantă. Ca să am un scop. Recunosc, slăbit zahăr făcut-o neapărat cu gândul că, gata, de mâine o să-mi schimb radical felul în care mănânc și o să fiu alt om.

Deși sunt conștientă că spre asta ar trebui să mă îndrept, cel puțin atunci când vine vorba despre zahăr. La nivel mondial, statisticile referitoare la consumul de zahăr arată foarte nasol.

🍀Am băut timp de 1 lună apă cu lămâie și iată ce s-a întâmplat - Eu stiu TV

Consumul a explodat din cauza faptului că azi zahărul există în aproape tot ceea slăbit zahăr zahăr mâncăm — ca ne îngrozim puțin, am găsit următoarele date într-un articol mega complex despre zahăr pe site-ul articles. Cifrele astea sunt îngrozitoare, iar despre zahăr am putea scrie compendii întregi. Promit că vom avea niște articole foarte mișto pe tema asta!

Dar până să ajungem acolo, am dat o căutare pe Google ca să văd ce s-a scris până acum despre renunțarea la zahăr, ca și experiment. Nu e ca și cum înainte să mă apuc de acest experiment eram o novice vizavi de subiect, citesc și scriu despre zahăr de suficient timp încât să pot să explic de slăbit zahăr pancreasul începe să producă mai multă insulină atunci când ajungi să mănânci mult prea multe dulciuri.

Fructele cu cel mai mult zahăr – de evitat în cura de slăbire sau dacă suferi de diabet!

La noi nu s-a înhămat multe lume la acest experiment poate și slăbit zahăr că românii sunt cei mai mari consumatori de zahăr din Europa, potrivit unor statistici publicate anul trecut? Eu am căutat articole legate de subiect fiindcă am fost curioasă să văd cât mă identific cu experiențele altora.

Știam încă de când am terminat experimentul că nu prea mă încadram în pattern — lupta teribilă a oamenilor cu pofta de dulce. După ce am citit câteva povești, mi-am dat seama că lucrurile stau foarte diferit de la om la om.

Ca în orice, de fapt.

slăbit zahăr

Cum a fost la mine? Altfel decât mă așteptam.

Am slabit fara zahar? #20dayschallenge #sugardetox

Așadar, iată-mă joi dimineață pusă pe fapte mari. Entuziasmul de cu o zi înainte, normal că nu se mai ținea chiar așa pe poziții.

slăbit zahăr

Mai ales când m-am văzut în fața restricției efective, ceea ce se poate traduce în felul următor — eu, la Mega, la prima oră, la raftul cu produse bio, chinuindu-mă să citesc eticheta minusculă și să-mi dau seama dacă iaurtul lor bio cu căpșuni are zahăr în el.

Ce credeți? Mi-am luat o banană și un măr verde și am luat-o către casa de marcat cu gândul că pe după-amiază, când o să mă apuce pofta de dulce, o să fie crunt. Și cam așa a și fost poate și pentru că banana am mâncat-o înainte de prânz și, practic, m-am aruncat în luptă cu mâinile goale. Prima zi din restul lunii mele Prima zi din restul lunii a fost evident! Nu fiindcă sunt o mare amatoare de dulciuri și simt slăbit zahăr să ronțăi câte ceva non-stop.

De fapt, nu obișnuiesc să-mi cumpăr dulciuri din supermarket — de la ciocolată și biscuiți slăbit zahăr la prăjiturele și înghețată, toate mi se par extrem de dulci și nu-mi oferă nicio satisfacție. Pur și simplu, mi se pare că nu pot să suport o asemenea cantitate de zahăr în organism. Dar chiar și așa, asta nu înseamnă că mi-a fost ușor să renunț la zahăr.

Când îl scoți de tot din alimentație, îți dai seama că oricât de puține dulciuri ai mânca, tot simți nevoia de dulce, tot te frustrezi, tot e greu. Vă spun și de ce. Dimineața trece oarecum fără probleme. Am mâncat micul dejun, deci până pe la prânz sunt liniștită.

Normal că beau cafeaua goală — și când spun goală, nu mă refer la fără zahăr, obișnuiesc să nu-mi pun zahăr în cafea, fie că o beau cu lapte sau neagră - adică fără să mă răsfăț cu vreun croissant ori vreo altă patiserie care să facă răsfățul și mai răsfăț.

Cafeaua o beau pe la 10 dimineața.

slăbit zahăr

Până pe la Ce pot să mănânc decât banana cumpărată mai devreme de la Mega? Cu prânzul e o mică problemă.

Zahărul: cum trebuie consumat ca să nu ne îngrășăm

Și nu pentru că n-aș ști ce să-mi aleg din meniu, ci pentru că până să ajung în zona cu mâncare de la cantină, slăbit zahăr să trec întâi de o masă plină cu prăjiturile zilei. Azi oferta e mai bogată ca oricând sau poate e doar în capul meu — salam de biscuiți, papanași încărcați cu slăbire organică și dulceață, carrot cake, amandine, orez cu lapte.

Încerc să nu mă uit prea mult la ele, dar deja știu că o să-mi amintesc imaginea asta undeva mai pe după-amiază. Pe după-amiază, evident că lucrurile se complică, adică în jurul orei patru, de obicei la mine, deși cam toți suntem în target atunci. Asta fiindcă la ora aia, începi să obosești și, ca să compensezi cu niște energie, organismul cere dulce.

Faza proastă este că dacă te abții, o să începi să resimți nevoia de zahăr din ce în ce mai puternic. Vă închipuiți că mărul meu verde a fost apă de ploaie. Până să ajung acasă, sunt lihnită. Mănânc destul de mult, ca să-mi satisfac pofta de dulce din timpul zilei, și mă mai liniștesc puțin.

Dincolo de curele de slabire “minune”: Cum sa slabesti sanatos cu sfaturi care chiar functioneaza

După vreo oră-două de stat la TV, simt iar că aș mânca ceva dulce. Fiindcă dacă ești obișnuită să mai guști câte puțină ciocolată cumpărată de soț, dar dacă e acolo, normal că nu o să te uiți la ea cât stai la serial, normal că o simți nevoia asta și mai acut atunci când știi că n-ai voie sub nicio formă. Ca să scap de tentație, mă culc slăbit zahăr devreme. Concluziile primei zilei: am suferit după ceva dulce destul de tare azi, iar asta mi-a și dat o stare de agitație, mai ales după-amiaza când la slăbit zahăr moment dat nu puteam să mă mai concentrez la altceva decât la senzația acută că vreau să mănânc ceva dulce, orice.